Veel animo voor open repetitie

Afgelopen maandagavond 4 oktober was onze (eerste) open repetitie en wat was het een feestje! Wij mochten maar liefst 11 geïnteresseerde dames verwelkomen. Zij kregen een map met al onze muziek aangereikt en zochten vervolgens samen met de andere koorleden een plekje.
Dirigente Tanja begon de repetitie met een originele ademsteunoefening, waarbij diverse klanken (waaronder pieuwww en fff… 😄), geklap en gestamp elkaar afwisselden en uiteindelijk ook door elkaar klonken! De oefening vergde de nodige concentratie, maar leverde ook een hoop pret op. Daarmee was het ijs voor de meesten wel gebroken. 😉
Vervolgens leerde Tanja ons een nieuw liedje aan; eerst de bovenstem (sopraan), toen de onderstem (alt), daarna de middenstem (mezzo) en uiteindelijk natuurlijk allemaal tegelijk. Tot slot werden we in groepen verdeeld en zongen we het liedje niet alleen driestemmig, maar ook nog in canon!
Daarna werd er nog wat van het bestaande repertoire doorgezongen, waarbij ook de nieuwe dames die dat wilden van harte werden uitgenodigd om te proberen lekker mee te zingen. Tussendoor was er een pauze, waarin onder het genot van een kopje koffie of thee voor de liefhebbers even nader kennisgemaakt kon worden en de eerste ervaringen werden uitgewisseld.
Tegen het einde van de repetitie was er nog even tijd voor de heerlijke ‘inzinger’ ‘Georgia on my mind’, waarbij de helft van de groep de melodie zong en de andere helft op ‘soul-achtige’ wijze mocht improviseren. Best wel een beetje spannend – of zoals dirigente Tanja grapte: ‘even lekker uit je comfortzone!’ 😅 – maar door de fijne sfeer in de groep durfden de meesten toch wel wat van zichzelf te laten horen.
We sloten de avond af met het mooie driestemmige liedje ‘When I say goodbye’ en toen was het tijd om onder het genot van een drankje nog gezellig na te praten, waarbij ook een groot deel van de nieuwe dames bleven.
Van de 11 nieuwe dames wisten 5 al zeker dat ze volgende week graag weer van de partij zijn en de intentie hebben om deel uit te gaan maken van ons koor. Super leuk dames! Van harte welkom bij Fabulous! 😀 Een aantal dames denkt er nog over na. Wellicht dat er zich dus nog wel meer nieuwe zangeressen bij ons koor zullen voegen.
Al met al was het weer een gezellige, muzikale avond en wij kijken alweer uit naar volgende week!

Lijkt het jou ook leuk om eens met ons mee te zingen, maar heb je de open repetitie gemist? Geen nood: ook tijdens de reguliere repetities is er de mogelijkheid om een keertje op proef mee te komen doen. Neem dus gerust contact op met onze voorzitter Joyce Smid op 06-23888193 of stuur een e-mail naar info@koorfabulous.nl